Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
V restauraci - Christoph Ribbat, Prostor, 2016

131 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
V restauraci - Christoph Ribbat, Prostor, 2016
Přečtená
V restauraci - Christoph Ribbat, Prostor, 2016

V restauraci
Přečtená

aneb Příběhy z břicha moderny

Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén... Číst víc

Nakladatel
Prostor, 2016
284 stran
4 hodiny čtení

Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

131 Kč

Skladem
  • Osobní odběr 03. 6.
  • Na vaší adrese 03. 6.

Osobní odběr

Knihkupectví Brno, Velký Špalíček
03. 6.
Partnerské knihkupectví
03. 6.
Odběrní místo PPL
03. 6.
Odběrní místo Zásilkovna
03. 6.
AlzaBox
03. 6.

Doručení na adresu

Kurýr GLS
03. 6.
Kurýr PPL
03. 6.

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Host - B.A. Paris, Motto, 2024

Více o knize

Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gastronomického prostředí, v nichž vystupuje například Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper nebo Robert Walser. Poučeně a s vtipem líčí také konkrétní příběhy číšníků, slavných kuchařů i samotných restauratérů, věnuje se proslulým podnikům a jejich historii, uvádí desítky proslavených pokrmů a receptů. Jeho pozornosti neuniká ani pozadí vnějšího společenského pozlátka, tj. těžká práce a špatné výdělky obsluhy, jejich různorodé slabosti a zlozvyky, jakož i negativní hygienické poměry. Přechází z jednoho kontinentu na druhý, aby zachytil vývoj a zvyky spojené s gastronomií v mnoha zemích světa.

Autorovi však nejde jen o výčet pozoruhodností, nýbrž i o hlubší sociologický pohled na úlohu restaurace jako takové: co symbolizuje, co prezentuje ve společnosti a jak se v ní odráží chování a očekávání hostů během stolování, při rozhodování či konverzaci o tom, kam zajít a které podniky raději vynechat.
Číst víc
Počet stran
284
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
120×200 mm
Hmotnost
310 g
Rok vydání
2016
Naše katalogové číslo
1271811
Jazyk
čeština
Nakladatel
Prostor
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Prostor

Číst víc

„Víra v budoucnost - to je pochybná ctnost, nemyslíš? Něco stejně pošetilého jako stavět modely lodí do lahví. Víš, jak to myslím - obdivuhodné, ale trochu z toho naskakuje husí kůže. “

Domov na konci světa - Michael Cunningham, 2013
Domov na konci světa
Michael Cunningham