Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Restaurant - William Sitwell, Simon & Schuster, 2020

548 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Restaurant - William Sitwell, Simon & Schuster, 2020
Restaurant - William Sitwell, Simon & Schuster, 2020

Restaurant

A History of Eating Out

Tracing its earliest incarnations in the city of Pompeii, where Sitwell is stunned by the sophistication of the dining scene, this is a romp through history as we meet the... Číst víc

Nakladatel
Simon & Schuster, 2020
Počet stran
272

Tracing its earliest incarnations in the city of Pompeii, where Sitwell is stunned by the sophistication of the dining scene, this is a romp through history as we meet the characters and discover the events that shape the way we eat today... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Angličtina

548 Kč

Na objednávku
Dodání může trvat více než 30 dní

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Spalující bůh - R.F. Kuang, Host, 2024
Restaurant - William Sitwell, Simon & Schuster, 2020
548 Kč

Více o knize

Tracing its earliest incarnations in the city of Pompeii, where Sitwell is stunned by the sophistication of the dining scene, this is a romp through history as we meet the characters and discover the events that shape the way we eat today. Sitwell, restaurant critic for The Telegraph and famous for his acerbic criticisms on the hit BBC show MasterChef, tackles this enormous subject with his typical wit and precision. He spies influences from an ancient traveller of the Muslim world, revels in the unintended consequences for nascent fine dining of the French Revolution, reveals in full hideous glory the post-Second World War dining scene in the UK and fathoms the birth of sensitive gastronomy in the US counterculture of the 1960s.

This is a story of the ingenuity of the human race as individuals endeavour to do that most fundamental of things: to feed people. It is a story of art, politics, revolution, desperate need and decadent pleasure. Sitwell, a familiar face in the UK and a figure known for the controversy he attracts, provides anyone who loves to dine out, or who loves history, or who simply loves a good read with an accessible and humorous history.

The Restaurant is jam-packed with extraordinary facts; a book to read eagerly from start to finish or to spend glorious moments dipping in to. It may be William Sitwell's History of Eating Out, but it's also the definitive story of one of the cornerstones of our culture.
Číst víc
Počet stran
272
Vazba
pevná vazba
Rozměr
168×240 mm
Hmotnost
834 g
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
727733
Jazyk
angličtina
Nakladatel
Simon & Schuster
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Recenze, kritiky

'Fascinating and often counterintuitive'
– Michael Hodges, Radio Times

'William Sitwell has the palate of a great chef, the honesty of a high court judge and he holds the pen of P.G.Wodehouse'
– Marco Pierre White

„Několik z nich se zavrtělo na židlích. Možná to byl signál, že ho konečně začínají chápat. Na druhou stranu to ale úplně klidně mohly být hemoroidy. U státních zaměstnanců člověk nikdy pořádně neví, na čem je.“

Složka 64 - Jussi Adler-Olsen, 2013
Složka 64
Jussi Adler-Olsen