Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Zkvašeno - Zuzka Ouhrabková, Vláďa Sojka, Jota, 2023

426 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Zkvašeno

Kuchařka na doma

Máte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše... Číst víc

Nakladatel
Jota, 2023
Počet stran
312

Máte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

426 Kč

Skladem 2 ks
  • Osobní odběr 28. 5.
  • Na vaší adrese 28. 5.

Osobní odběr

Knihkupectví Brno, Velký Špalíček
28. 5.
Partnerské knihkupectví
28. 5.
Odběrní místo PPL
28. 5.
Odběrní místo Zásilkovna
28. 5.
AlzaBox
28. 5.

Doručení na adresu

Kurýr GLS
28. 5.
Kurýr PPL
28. 5.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Murtagh (česky) - Christopher Paolini, Nakladatelství Fragment, 2024

Více o knize

Máte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše.

Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstarším způsobům konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo.

A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhání a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy.

Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více než deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit.

Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!
Číst víc
Počet stran
312
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
210×240 mm
Hmotnost
1000 g
ISBN
9788075659392
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1891895
Jazyk
čeština
Nakladatel
Jota
Pro koho
pro hospodyňky
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Recenze, kritiky

„Skutečné potraviny, zapojení mikrobů a odstranění strachu z jídla mohu jen podepsat, a proto tuto knihu doporučuji!“
PharmDr. Margit Slimáková

„Tato kniha vás zavede do světa mikrobiologie, kterou pozorný čtenář může vnímat všemi smysly. Je vyprávěná jako pohádka, opírající se o dlouholeté zkušenosti s fermentací potravin.“
Ing. Markéta Begany, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i.

„Knihu Zkvašeno přečtete jedním dechem. Je psána s nadhledem a laskavým humorem. Nabije vás tou správnou mikrobiální energií a odkryje řadu zajímavých souvislostí. V průběhu četby záhy pochopíte, že knihu vlastně napsala sama mikrobiota jako svou poutavou reklamu.“
MUDr. Jiří Vejmelka, Interní klinika 3. LF UK a FTN

Nakladatelství Jota

Číst víc

„Proti některým částem svého já zůstáváme bezmocní. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano